Aquarellen op 300 grams papier

uit 2018 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Bonneville Salt Flats Utah

Bonneville Salt Flats Utah

2018

In september 2017 maakte ik met mijn vrouw opnieuw een roadtrip door Amerika. Na Chicago en het Yellowstone National Park reden we zuidwaarts, naar Utah. We reden over de liniaalrechte weg tussen Salt Lake City (Utah) en West Wendover (Nevada). Midden door de onmetelijke zoutvlaktes. De felle zon die opspatte uit het witte zout deed pijn aan de ogen. In de verte boven de bergen kleurde de hemel donker. Maar de regen kwam niet.

Koolzaadvelden Bourgogne Frankrijk

Koolzaadvelden Bourgogne Frankrijk

2018

In april 2010 fietste ik in het voorjaar naar Santiago de Compostela. Eind april ging het door het golvend landschap van de Bourgogne (Frankrijk). De koolzaadvelden tussen Auxerre en Vézelay kleurden de heuvels spetterend geel. Een feestelijk gezicht. En relaxt om er te fietsen, ondanks de dreigende luchten.

Ambleteuse - Le Fort Mahon

Ambleteuse - Le Fort Mahon

2018

Ambleteuse ligt aan de Franse Côte d'Opale (grens Picardie / Normandie) aan de Baie du Slack. Het Fort Mahon (Vauban) werd in de 17e eeuw gebouwd door Vauban in opdracht van de Franse koning. Het ligt letterlijk in de branding van de zee. Het heeft in dellop der tijden aardig wat oorlogen doorstaan. Een ruig stuk strand, waar we graag en vaak lopen.

Villa Oliva 1, Mallorca

Villa Oliva 1, Mallorca

2018

In mei 2018 huurden we bij gelegenheid van ons 45 jarig huwelijk een prachtig gelegen landgoed op het Spaanse eiland Mallorca, in de buurt van Pollença. Voor het eerst sinds meer dan 20 jaar nam ik een aquarelblok mee op vakantie. Een van de eerste aquarellen die ik er maakte was een aquarel van de grote villa waar we met kinderen en kleinkinderen logeerden. Om ons heen een uitgestrekte boomgaard met olijven. En het lentegras fonkelde diep oranje vanwege de klaprozen. Een Paradijs.

Villa Oliva 2, Mallorca

Villa Oliva 2, Mallorca

2019

In mei 2018 huurden we bij gelegenheid van ons 45 jarig huwelijk een prachtig gelegen landgoed op het Spaanse eiland Mallorca, in de buurt van Pollença. Voor het eerst sinds meer dan 20 jaar nam ik een aquarelblok mee op vakantie. Een van de eerste aquarellen die ik er maakte was een aquarel van de grote villa waar we met kinderen en kleinkinderen logeerden. Om ons heen een uitgestrekte boomgaard met olijven. En het lentegras fonkelde diep oranje vanwege de klaprozen. Een paradijs.

Olmsted Point

Olmsted Point

2018

Een van de vele bekende plekken in het grote Yosemite National Park (Californië / USA) is Olmsted Point. Machtig uitzicht vanaf de Tioga Road die dwars door het uitgestrekte natuurpark loopt. Je bent dan inmiddels al op 2500 meter hoogte. De natuur is er overweldigend en tevens ongenaakbaar. Kortom: meer dan genieten.

Rain Forest - The Catlins - New Zealand

Rain Forest - The Catlins - New Zealand

2018

Het gebied The Catlins (Zuidereiland / Nieuw Zeeland), bijna aan de zuidpunt van het Zuidereiland, wordt vooral bezocht vanwege het vele miljoenen jare oude 'petrified wood' (versteend woud) dat daar aan de kust, bij eb droogvallend, te bewandelen is. In de omgeving vind je er veel regenwouden. Magische bossen, met feërieke natuur, zoals deze bomen.

Moeraki Boulders - New Zealand

Moeraki Boulders - New Zealand

2018

Op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland tref je op het strand van Moeraki een groot aantal granieten bollen aan. De herkomst en het ontstaan ervan zijn in nevelend gehuld. Mystieke verhalen van de Maori's zorgen ervoor dat het geheim nog groter wordt. In ieder geval is het rondlopen tussen deze stene bollen een belevenis. Onverstoorbaar liggen ze er al eeuwen.

Orange Stones

Orange Stones

2018

In het voorjaar van 2015 maakten we een roadtrip door Nieuw Zeeland. Het alpinelandschap op het Zuideeiland kon daarbij niet ontbreken. We logeerden er o.a. aan de voet van de Franz Jozef gletsjer. Aan de randen van de ijzige bergstromen troffen we oranje rotsen. De rotsblokken bleken gewoon van grijs graniet, maar overdekt met fel oranje kostmossen.

De krijtrotsen van Pourville - Normandië

De krijtrotsen van Pourville - Normandië

2018

De krijtrotsen zijn waarschijnlijk al tienduizend keer geschilderd. Alleen al door Claude Monet minstens 20 keer. In augustus 2018 was ik er weer. En nog steeds onder de indruk van de prachtige zee en de imponerende kust. Normandië inspireert.

Saint-Valéry-en-Caux

Saint-Valéry-en-Caux

2018

De Normandische kust is een van mijn favoriete bestemmingen. Bijna elk jaar zijn we er. Machtige wolkenpartijen, rotsen, hagelwitte kliffen, zandstranden: het blijven fascinerende landschappen. Ook Saint-Valérie-en-Caux bezochten we een aantal keren. De vermelde prijs is eclusief passe-partout en lijst.

Lone Cypress

Lone Cypress

2018

Je komt de Lone Cypress onderweg tegen als je over de Pacific Coast Highway van Los Angeles naar San Francisco rijdt, ongeveer halverweg. Een machtige kust en een fascinerende highway die zich vastklemt aan de bergwanden. Ik reed er in september-oktober 2012. De vermelde prijs is eclusief passe-partout en lijst.

Collioure

Collioure

2018

Collioure is een mooi gelegen Franse kustplaats aan de Middellandse Zee, aan de voet van de Pyreneeën, en dicht bij de Spaanse grens. Romaanse en Moorse invloeden zijn terug te vinden in de bouwstijl van het oude stadsgedeelte. De vermelde prijs is eclusief passe-partout en lijst.

Villa El Olivo

Villa El Olivo

2018

In mei 2018 logeerden we op een prachtig groot landgoed in Villa El Olivo bij Pollença (Mallorca). Midden in een olijvenboomgaard en met een uitgestrekt leeg terrein waar de klaprozen bloeiden. Een sprookje. Op de achtergrond de hoge bergen. De vermelde prijs is eclusief passe-partout en lijst.

Iceland

Iceland

2018

IJsland is een ruig land, maar van een ongeëvenaarde schoonheid. Onbevolkt, maar de ruimte is overal. Grillige weersomstandigheden, maar fascinerend. Ik was er in 2003. De vermelde prijs is eclusief passe-partout en lijst.

The Catlins - Petrified Forest

The Catlins - Petrified Forest

2018

The Catlins is een natuurgebied in Nieuw Zeeland, bijna op de laagste punt van het Zuidereiland. Een gebied vol regenwouden en ruige natuur. Speciaal aan de kust is het versteende woud, miljoenen jaren oud. Ik was er in februari-maart 2015. De vermelde prijs is eclusief passe-partout en lijst.

Vlissingen

Vlissingen

2018

De kust bij Vlissingen. Zeeland, prachtige lichtval tegen te avond. De vermelde prijs is eclusief passe-partout en lijst.