Galerie

In deze serie schilderijen heb ik een groot gedeelte van de schilderijen die ik in 2007 heb gemaakt, ondergebracht. Nieuw hierin zijn o.a. een aantal tweeluiken. Ook de vormen, de kleuren en de compositie wijken af van de schilderijen die ik in 2006 maakte.

uit 2007 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Desierto Dreams 1

Desierto Dreams 1

2021

De rode, c.q. oker- en ijzerachtige kleuren van deze schilderijen (en als tweeluik) tweeluik verwijzen naar de verschroeide aarde in Monument Valley (Arizona, USA) en de Desierto de Tabernas (de woestijn van Tabernas / Andalusië). Beide desolate woestijnen bezochten we tijdens onze reizen. Ze vormen beide het decor en de plek waar spaghettiwesterns werden en nog steeds worden opgenomen. In de schilderijen is wat rood zand uit Monument Valley verwerkt, ter plekke opgeschept en mee naar huis genomen. Desierto 1 vormt samen met Desierto 2 vormen tweeluik. Maar zis separaat als schilderij afgerond. De prijs is per stuk is € 600. Indien als tweeluik gekocht: 30% korting.

Desierto Dreams - Tweeluik

Desierto Dreams - Tweeluik

2021

De rode, c.q. oker- en ijzerachtige kleuren van deze schilderijen (en als tweeluik) tweeluik verwijzen naar de verschroeide aarde in Monument Valley (Arizona, USA) en de Desierto de Tabernas (de woestijn van Tabernas / Andalusië). Beide desolate woestijnen bezochten we tijdens onze reizen. Ze vormen beide het decor en de plek waar spaghettiwesterns werden en nog steeds worden opgenomen. In de schilderijen is wat rood zand uit Monument Valley verwerkt, ter plekke opgeschept en mee naar huis genomen. Desierto 1 en Desierto 2 vormen samen een tweeluik. Maar zijn ook separaat als schilderij afgerond. De prijs is per stuk is € 600. Indien als tweeluik gekocht: 30% korting. De Corona Pandemie heeft gezorgd voor de definieve vorm. En symboliek.  

Imagination 5

Imagination 5

2016

Een aantal jaren ben ik niet actief geweest in mijn serie IMAGINATION. Andere series kregen even voorrang. Maar eind 2016 is het dan weer zover: een nieuw doek, en ook nog onder de titel 'imagination'. Imagination no.5, is de defintieve titel van het doek. Door mijn werken in de serie 'A Space Odyssey' belandde ik weer in de abstractie.. Mijn eerdere (ook recente) abstracte werken waren bijna altijd in acryl, maar bij dit nieuwe doek heb ik uitsluitend gewerkt met olieverf. De kleuren en vormen moeten hun werk doen, en de kijker aan de betekenis daarvan een eigen invulling laten geven. Kunst is immers altijd: VERBEELDING. Imagination 5.

Imagination 1

Imagination 1

2007

Dynamiek, beweging, kleur: het zijn allemaal aspecten die mij aanspreken tijdens het schilderen. In dit schilderij gaat het vooral om de vrije expressie en de beweging.

Imagination 2

Imagination 2

2007

Mogelijk ga ik dit schilderij toevoegen aan de reeks 'De Vier Elementen'. En als dat zo is, dan behoort dit schilderij tot het element 'Aarde': aardkleuren, warmte, en een zekere stabiliteit geven het element 'aarde' vorm. Ik houd het voorlopig op: Tierra 2.

Reis naar het einde van de nacht

Reis naar het einde van de nacht

2007

Céline schreef 'Voyage au bout de la nuit'. Ik maak er een schilderij van. Een spel van licht en donker. Het donkere verwijst naar het cynische van de oorlog, het lichte naar de humor.

Imagination 3

Imagination 3

2007

Droomwerelden bestaan, als je er maar op zoek gaat. Dit schilderij in de reeks 'Imaginatión' wijst de richting aan. En geeft de kleuren aan waarin je rond gaat lopen. Het zoeken en vinden van die droomwereld moet je zelf doen. Uiteindelijk maak je die nieuwe wereld zelf. Het geheel bestaat uit twee doeken van elk 100x70 cm. Maar beide doeken kunnen ook los functioneren (prijs per stuk 425)

Imagination 10

Imagination 10

2007

Een tweeluik. Zware, massieve donkere vlakken wisselen af met heldere vlakken, die soms dreigend (= rood) zijn, en soms luchtig (= licht van kleur). Geluk en ongeluk. Hoop en wanhoop. Liefde en dood. Een clair-obscur in expressieve kleuren.