Escape

Escape

90 x 140 cm, © 2017, € 1 595,00
Tweedimensionaal | Schilderkunst | Acryl | Op doek
Getoond op SCHILDEREN IS EEN VIRUS

Ik schilderde Escape (tweeluik bestaande uit Escape 1 en Escape 2) als vervolg op mijn schilderijen die hun oorsprong hebben in teksten van David Bowie en Leonard Cohen (Blackstar, Major Tom). Het is een ruimtelijk doek dat door zijn grote kleur tegenstellingen met name door de lichtere vlakken de titel ervan tot uitdrukking brengt.

Het is een (poging tot) ontsnapping (Escape), maar waaruit, en waarnaartoe? Is het gelukt of zijn alle pogingen vergeefs gebleken? Raadsels. Maar het heeft in ieder geval alles te maken met het huidige tijdsbestek: het jachtige, hectische leven van deze tijden, de onzekerheden van de toekomst (terreur, politiek, werk, kwaadaardig virus). De naar de ruimte opstijgende laders in de doeken verbeelden de ontsnapping naar momenten van reflectie, rust, euforie en genot. Een soort uitstijgen boven jezelf, ver van het gedoe.

Samen vormen Escape 1 en Escape 2 een tweeluik. Escape 1 is het linker deel, Escape 2 het rechter. Beide doeken zijn ingelijst in een witte aluminium lijst, die in de totaalprijs is inbegrepen. Zonder lijst wordt € 200,00 in mindering gebracht op de vermelde verkoopprijs.